Tábor 2019: PIRÁTI

Letošní tábor se nesl v pirátském duchu. Od 14. do 27.7. jsme opět pobývali na Zádušní louce u Kostelce u Heřmanova městce a tentokrát nás bylo opravdu mnoho. Rok od roku se z dětí stávají rádci a z rádců vedoucí. Letos tomu nebylo jinak. Mezi rádce jsme přivítali Aničku a Áju a mezi vedoucí pak Áďu, Kláru, Ondru a Martina. Bylo nás tedy víc než dost, abychom zvládali vypracovat bohatý program a ještě si stihli odpočinout.

Etapu tentokrát připravoval Bindy s Cípou a bylo znát, že se na ní vyřádili. Děti tak čekalo po domácku vyrobené dělo s několikametrovým dostřelem, velká sklenice plná očích bulv i výprava za opravdovým pokladem.

Běžný program nám podvakrát ozvláštnili hasiči z Heřmanova městce, jimž patří dík jak za ukázku hasičského auta, tak za svlažení celého tábora a vynikající vodní skluzavku.

Jedno horké dopoledne také dorazili profíci z Albi, aby nám ukázali nové hry a naučili nás je hrát. Dostali jsme spoustu her, některé si děti odvezly domů, jiné zůstaly v oddílové bedně her pro příležitosti výprav a dalších táborů.

Dík také patří Michalovi a Rochně za odbornou instruktáž první pomoci, která jistě nepřišla vniveč.

Nicméně tábor je za námi a tak ještě jednou děkujeme všem, kdo se ho zúčastnili a s pílí plnili úkoly, které před ně byly postaveny. Díky!

Těšíme se na další rok, Ahoj!

P.S.: Speciální dík náleží Středočeskému kraj, Městu Kolín a České tábornické unii za poskytnutou finanční podporu